De orkestklas

De eerste stap

Welkom bij de AJSO orkestklas. De orkestklas is een orkest voor kinderen van 8-12 jaar die hun eerste stappen zetten op het gebied van orkestspel. Voor de orkestklas moeten de kinderen minimaal twee jaar les hebben.

O.l.v. een echte dirigent gaan de kinderen wennen aan orkestspel in een orkestbezetting met verschillende instrumenten, zoals strijkers, blazers en slagwerk. Ook de minder vaak voor komende instrumenten, zoals hoorn, trompet en fagot spelen mee.

Door kijken naar de dirigent en luisteren naar de mede-orkestleden wordt het orkestspel geleerd. Het repertoire bestaat uit lichte muziek en eenvoudige bewerkingen van klassieke muziek.

De Orkestklas treedt minimaal twee keer per jaar op.

Zou je het leuk vinden om een keer mee te spelen? Je bent van harte welkom om een repetitie bij te wonen!

De Dirigent

Daan Welle (1989)

Daan Welle studeerde van 2005 tot 2008 trombone aan het Conservatorium van Amsterdam. In september 2011 begon hij aan hetzelfde conservatorium met Opleiding Docent Muziek en studeerde in 2015 cum laude af. Hierna heeft hij nog 2 jaar een contractstudie orkestdirectie gevolgd.

Door zijn achtergrond als muziekdocent weet hij precies hoe hij jonge kinderen wegwijs moet maken in de wereld van het symfonieorkest.

Alleen spelen is leuk, maar tijdens het samen spelen komt muziek pas echt tot leven. Dit probeert Daan over te brengen op zijn leerlingen.

Naast zijn werkzaamheden bij Stichting AJSO is Daan actief als trombonedocent bij CKV Almere en als trombonist bij 2 musicalorkesten (REX Orkest en Grand Circle Orchestra).

Contactformulier Daan Welle.

Het repertoire

Het AJSO-Orkestklas speelt een repertoire die veelzijdig is voor het orkest. Het repertoire wordt aangevuld naarmate het jaar verstrijkt en er projecten tussendoor komen. Elk jaar weer zoekt de dirigent naar nieuwe stukken waar men hard op repeteert. Dit jaar staat het volgende op het repertoire:

• Fanfare – D. Welle
  • Finale from Symphony No. 5 – L. v. Beethoven1
  • Gypsy Dance – Hungarian Folksong (arr. E. B. Jurey)
  • Hoppadida – H. Welle
  • Kolonel Hathi’s Mars – R. & R. Sherman (arr. D. Welle)
  • Party Animal – A. Dam
  • The Lion King – E. John/T. Rice (arr. H. Welle)

- 1  (arr. R. Meyer)

Orkestouders

De orkestouders zorgen er voor dat de dirigent zijn werk goed kan doen. Zij regelen alles rondom de repetities en optredens, en verzorgen de communicatie met de muzikanten en ouders.

De orkestouders van de Orkestklas  zijn

• Maaike Hakfoort
  • Jenneke Wagenaar

Contactformulier orkestouders Orkestklas.

Repetitie informatie

KAF Esplanade 10 Almere

Klik hier om te zien hoe het werkt en sponsor gratis het AJSO.

Wil je ons volgen op Facebook of YouTube?

Op onregelmatige basis informeren we u over onze activiteiten.