Media

Overzicht van onze activiteiten

Op deze pagina vind u een kleine greep uit onze activiteiten. Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Wij zijn ook te vinden op sociale media. Volg ons op InstagramFacebook en LinkedIn. Enkele muzikale impressies van onze optredens zijn ook te vinden op deze YouTube pagina


Koninklijke onderscheiding voor Hans Welle

18 februari 2023

Het 35 jarig jubileum vierde het AJSO met een concert in de grote zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam. Dit was tevens het afscheidsconcert van dirigent Hans Welle. Hij draagt na 35 jaar het stokje over aan zijn zoon Daan Welle. Hans is tijdens zijn afscheidsconcert flink in het zonnetje gezet. Het orkest zong een persoonlijk lied en waarnemend burgemeester van Almere, Ank Bijleveld, verrastte hem met een Koninklijke onderscheiding. Hans Welle is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het concert is opgenomen en wordt uitgezonden door Omroep Flevoland. Ook wordt een documentaire gemaakt van Hans Welle.  Meer informatie volgt via deze website.

Lees hier het artikel op Omroep Flevoland
Lees hier het artikel op Almere DEZE WEEK

AJSO Reünie

20 november 2022

In het seizoen 2022-2023 bestaat het AJSO 35 jaar en dat mocht niet ongemerkt voorbij gaan. Op 20 november werd er dan ook een exclusieve AJSO reünie gehouden! Het was een groot succes en er waren maar liefst 60 spelende en 20 niet spelende oud leden aanwezig. Samen met de huidige AJSO leden hebben zij meerdere stukken gespeeld.
Alles was weer top geregeld door de orkestcommissie en de AJSO-ers hadden zelf wat lekkers meegebracht. Speciaal voor deze dag het Peter Grootveld een compilatie gemaakt van leuke en bijzondere AJSO momenten welke u hier kunt bekijken. 

AJSO ensembles op Uitfestival Almere

25 september 2022

Op zondag 25 september speelden vijf ensembles van het AJSO op het Uitfestival in Almere Stad. Het Uitfestival is de aftrap van het culturele seizoen 2022/2023. Het klarinettrio, vioolduo, celloduo, hoornkwartet en fluitduo speelden op verschillende locaties verdeeld over het centrum. Op 2 oktober deden zij het nog eens dunnetjes over op het Uitfestival in het centrum van Almere Buiten.

Concertreis Malta

19 juli 2022

Het AJSO vloog op 19 juli 2022 voor een concertreis naar Malta. De instrumenten arriveerden de 21e zodat diezelfde avond nog het eerste concert gegeven kon worden. Het AJSO trad op vier verschillende locaties op: St. Matthews Church square te Qrendi, Pjazza Teatru Rjal te Valletta, het Hilton Hotel in St. Julian's en ter afsluiting het Grand Hotel Excelsior te Valletta. Het was weer een concertreis om niet te vergeten welke mogelijk was door de niet aflatende inzet van lord Eric de Haan, voormalig consul honorair van Malta. Nogmaals onze dank daarvoor.
Het was zomers warm, de vier concertlocaties waren prachtig en het was enorm gezellig om samen op pad te gaan. Tijdens de concertreis werd de dirigent op handen gedragen. 

AJSO speelt tijdens opening Floriade

13 april 2022

Op 13 april werd de Floriade officieel geopend. Het AJSO mocht deze opening muzikaal omlijsten voor een groot internationaal publiek. Op het centrale plein speelden zij verschillende stukken waaronder het Almere lied 'Stad van de Vrijheid', waarbij de zang werd verzorgd door Frédérique van Dam van Theaterschool Almere. Daarnaast speelden zij bij het hijsen van de Floriade vlag, en bij de officiële openingshandeling door koning Willem-Alexander. Terwijl de koning hierna zijn route vervolgde, speelde het AJSO verder voor de 800 genodigden. De opening van de Floriade is terug te kijken via Omroep Flevoland.

AJSO benefietconcert voor Oekraïne levert ruim 10.000 euro op

27 maart 2022

Het benefietconcert van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, Theaterschool Almere en Kunstlinie heeft zondag ruim 10.000 opgeleverd voor Giro555.

Met dit concert wilden de initiatiefnemers hun steun betuigen aan de inwoners van Oekraïne en geld ophalen voor de verwoestende gevolgen van de oorlog. De leerlingen van Theaterschool Almere zongen onder begeleiding van het AJSO een paar prachtige nummers over vrede.

Galyna Solove las een brief voor die veel indruk maakte. ‘Niemand is van plan een vluchteling te worden. Zelfs als de oorlog al is losgebarsten, wanneer de geboorteplaats wordt gebombardeerd en het luchtalarm klinkt, hopen we er nog het beste van. Tot voor kort geloofden we dat onze stad aan de belegering zou ontsnappen, dat ons appartement niet door een raket zou worden geraakt, dat we thuis veiliger zouden zijn dan buiten. Ik besloot mijn drie dochters te redden van het gebombardeerde Kiev nadat we een week lang naar explosies en sirenes hadden geluisterd. Ik realiseerde me dat mijn meisjes moeten overleven en hun psyche moeten behouden voor de toekomst van ons land.

Lees hier het artikel in Almere DEZE WEEK.

De winnaars van de AJSO Muziekchallenge

3 mei 2021

Om in deze gekke (corona)tijden toch creatief bezig te zijn, hebben we een AJSO Muziekchallenge gehouden. De dirigenten Hans en Daan en onze bekende Almeerder, zanger Ruben Anthony, hebben alle inzendingen beoordeeld en de winnaars gekozen. De prijswinnaars en een paar eervolle vermeldingen zijn achter elkaar gezet in deze leuke video's.  

Leden van het AJSO spelen: van een afstand (deel 3)

23 maart 2021

De dirigenten Hans, Daan en Harry hebben een laatste versie van het drieluik 'Van een afstand' gecomponeerd en de muzikanten van Stichting AJSO hebben thuis weer een filmpje opgenomen. Wij hopen snel weer samen te kunnen repeteren en u live bij één van onze concerten te verwelkomen.

Leden van het AJSO spelen: van een afstand (deel 2)

7 juli 2020

Voor de tweede keer hebben de muzikanten van Stichting AJSO thuis een filmpje opgenomen. Het was een leuke uitdaging om op deze manier muziek te maken, maar we hebben vooral heel veel zin om na de zomervakantie weer in dezelfde ruimte muziek te maken.  

Leden van het AJSO spelen: van een afstand (deel 1)

6 juni 2020

Door de coronacrisis kon ons jaarlijks slotconcert helaas niet doorgaan. Om toch 'samen' muziek te kunnen maken heeft dirigent Daan Welle een stuk gecomponeerd genaamd 'Van een afstand'. 90 muzikanten van Stichting AJSO hebben thuis een filmpje opgenomen. Vervolgens zijn AJSO-orkestlid Lisa van Kampen en Daan aan de slag gegaan om alle filmpjes samen te voegen. 

Leden van het AJSO spelen: Het Wilhelmus

Koningsdag 2020

Tijdens Koningsdag 2020 speelden leden van het AJSO het Wilhelmus.

Be our guest

9 februari 2020

Het AJSO Toporkest is voor dit matineeconcert een samenwerking aangegaan met het Groot Concertkoor Amsterdam. Ruim 150 musici en koorleden voerden diverse klassieke werken uit én het aanstekelijke Be Our Guest uit de Disneyfilm Beauty and the Beast.  Musici en koorleden stonden onder leiding van de dirigenten Hans Welle en Enrique Lopez-Corton.

Klik hier om te zien hoe het werkt en sponsor gratis het AJSO

Privacy reglement & disclaimer

Wil je ons volgen op social media?

Aanmelden voor nieuwsbrief

Op onregelmatige basis informeren we u over onze activiteiten

Contact

Secretariaat Stichting AJSO
Contactformulier

© 2024 Stichting AJSO

Realisatie website: StudioDubbel