Finale Nationale Orkestspelen AJSO

22 juni 2024

Musis Arnhem

Op 22 juni speelt het AJSO in de finale van de Nationale Orkestspelen 2024! Samen met vier andere jeugdorkesten uit Nederland laten zij het beste van zich horen. Het AJSO speelt in de Parkzaal om 14:40 uur. Zie hieronder het schema

12.40 uur Amersfoorts Jeugdorkest
13.40 uur Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest
14.40 uur Almeers Jeugd Symfonie Orkest
15.40 uur Young Talent Orchestra (Rotterdam)
16.40 uur Frysk Jeugdorkest
17.30 uur Slotmanifestatie met North Sea String Quartet
18.15 uur Jury uitslag

23 juni 2024 - 14:30

Kunstlinie, Grote Zaal

Het Juniororkest, de Orkestklas, de Strijkersklas en het AJSO-toporkest sluiten samen het muzikale seizoen af. Het concert is een unieke gelegenheid om te zien hoe de leden van stichting AJSO zich het afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Aan het einde van het concert spelen alle orkesten traditiegetrouw samen een slotstuk.

Audities Almeers Jeugd Symfonie orkest

4 juli 2024

Kunstlinie

Muziek maken is leuk. En het wordt nóg leuker als je het samen doet met meer dan 80 jonge muzikanten
in een echt symfonieorkest. Samen oefenen, samen prachtige concerten geven en daarnaast is een jeugdorkest enorm gezellig! Lijkt dat je wat? Ben je minimaal 14, en kun je goed uit de voeten op je instrument? Doe dan auditie op donderdag 4 juli 2024!

Logo Frankrijk

Uitzwaaiconcert

16 juli 2024 - 19:30

Kunstlinie, Middenzaal

Het AJSO gaat naar Frankrijk om vier concerten te geven bij The Provençal Festival of Youth Orchestras! Vlak daarvoor vertonen de musici nog een keer hun kunsten in Almere. De opbrengst van het uitzwaaiconcert wordt gebruikt om deze bijzondere concertreis mogelijk te maken. Help het orkest naar Frankrijk en geniet van een muzikale zomeravond!

Concertreis Zuid-Frankrijk

20 juli t/m 27 juli 2024

Zuid-Frankrijk

De 2-jaarlijkse concertreis van het AJSO. Dit keer nemen zij deel aan het 'Provencal Festival of Youth Orchestras’

Click here for information in English.

Studieweekend AJSO

9 en 10 november 2024

Akoesticum, Ede

Kerst Sing-a-long

15 december 2024 - 15:30

Kunstlinie, Grote Zaal

Het AJSO en de Theaterschool Almere bezorgen u een feestelijke middag als opwarmer voor de kerstdagen. Samen zingen en genieten van bekende en minder bekende kerstliedjes onder leiding van dirigent Daan Welle.

Nieuwjaarsbijeenkomst Gemeente Almere

2 januari 2025 - Middag en avond

Kunstlinie, Grote Zaal

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere zorgt het AJSO voor de muzikale omlijsting.

Studieweekend AJSO

25 en 26 januari 2025

Akoesticum, Ede

Matineeconcert

9 februari 2025 - 14:30

Kunstlinie, Grote Zaal

Van de ongeveer tien concerten die het AJSO jaarlijks geeft, is het matineeconcert het hoogtepunt. U kunt deze middag genieten van klassieke muziek en van lichte, populaire werken. Tussendoor is er tijd voor onverwachte elementen zoals bijvoorbeeld een gastsolist. Onder leiding van dirigent Daan Welle staat het AJSO garant voor een gezellige middag vol muzikaal vermaak.

Hallo AJSO!

10 februari 2025 - Ochtend, begin middag

Kunstlinie, Grote Zaal

Het AJSO organiseert in samenwerking met Collage Almere de voorstelling Hallo AJSO. Tijdens deze voorstelling maken leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs kennis met het Symfonie Orkest.

INFORMATIE VOOR SCHOLEN VOLGT

Coachingsdag AJSO

29 maart 2025 - 9:45 tot 12:30

Kunstlinie

Coachingsdag AJSO met repetitoren van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

15 juni 2025 - Middag

Kerst Sing-a-long