Stichting Almeers Jeugd Symfonie Orkest

Korte historische terugblik

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) werd opgericht in 1987 als ensemble van de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Onder de bezielende leiding van dirigent Hans Welle groeide het groepje uit tot een klein orkest dat de naam ‘De Muppets’ kreeg vanwege de Muppet-tune waarmee de concerten altijd begonnen.

Binnen tien jaar groeide het orkest uit naar een volledig symfonische bezetting. Tijdens het 10-jarig jubileumconcert werd de naam gewijzigd in het huidige AJSO. De ouderwerkgroep heeft op 21 mei 2013 Stichting AJSO opgericht om de hele orkestlijn voor de toekomst te kunnen behouden. Naast het AJSO werden ook de AJSO Strijkersklas, de AJSO Orkestklas en het AJSO Juniororkest in de Stichting opgenomen. Deze opleidingsorkesten moeten zorgen voor continue aanvoer van nieuw talent richting het AJSO-toporkest.

Inmiddels is het AJSO een vaste waarde in het culturele leven van Almere en daarbuiten. Gedurende het jaar op uitnodiging concerten gegeven. AJSO prijst zich gelukkig met een grote groep zeer enthousiaste leden en vrijwilligers. Samen willen we het hoge muzikale niveau, waarom het AJSO inmiddels bekend staat, vasthouden. 

Klik hier om te zien hoe het werkt en sponsor gratis het AJSO

Privacy reglement & disclaimer

Wil je ons volgen op social media?

Aanmelden voor nieuwsbrief

Op onregelmatige basis informeren we u over onze activiteiten

Contact

Secretariaat Stichting AJSO
Contactformulier

© 2023 Stichting AJSO

Realisatie website: StudioDubbel