Welkom bij AJSO Orkestklas!

De orkestklas is een orkest voor kinderen va 8-12 jaar die hun eerste stappen zetten op het gebied van orkestspel. Voor de orkestklas moeten de kinderen minimaal twee jaar les hebben.

O.l.v. een echte dirigent gaan de kinderen wennen aan orkestspel in een orkestbezetting met verschillende instrumenten, zoals strijkers, blazers en slagwerk. Ook de minder vaak voor komende instrumenten, zoals hoorn, trompet en fagot spelen mee.
Door kijken naar de dirigent en luisteren naar de mede-orkestleden wordt het orkestspel geleerd.
Het repertoire bestaat uit lichte muziek en eenvoudige bewerkingen van klassieke muziek.
De Orkestklas geeft één keer per jaar een concert.

De Orkestklas repeteert iedere woensdag van 14.30-16.15 uur in de Kleine Zaal van KAF.

Zou je het leuk vinden om een keer mee te spelen? Je bent altijd welkom om aan te schuiven bij een repetitie!