Beschermheer Stichting AJSO

Burgemeester Franc Weerwind is de beschermheer van Stichting AJSO.

Franc Weerwind draagt Stichting Almeers Jeugd Symfonie Orkest een bijzonder warm hart toe. “In Almere is cultuur van de toekomst geen ver-van-mijn-bed-show van klassieke instituten, het is iets wat dicht bij de inwoners staat. We beginnen op jonge leeftijd. Kunst en cultuur worden gestimuleerd in het onderwijs. Daar leer je waarderen en creëren. Daar wordt een stevige basis gelegd voor de culturele ontwikkeling van de jeugd. Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest is een creatieve omgeving waarin getalenteerde jonge muzikanten uit Almere en directe omgeving samenkomen om te doen waar ze goed in zijn: muziek maken. Als ik onze jongeren zo zie genieten, zo zie groeien en ik daar op mijn manier een bijdrage aan kan leveren doe ik dat heel graag.”