Nieuws

Specsavers

Vraag het AJSO om te stemmen, en dat doen we! Het was dan ook al snel overduidelijk: het AJSO is de winnaar van de stem-actie van Stichting Specsavers steunt. Dit betekent dat er in de Specsavers in Almere Stad het hele jaar 2017 gespaard zal worden voor het AJSO. Per verkochte bril of hoortoestel gaat er een vast bedrag naar Stichting Specsavers steunt. Aan het einde van 2017 zullen we weten hoeveel geld er voor het AJSO bij elkaar is gespaard!

Gepubliceerd op 03-01-2017

Rondje Texel

In het weekend van 1, 2 en 3 juli is het AJSO op concertreis naar Texel geweest. Deze reis werd geheel georganiseerd door de Orkestcommissie. Op zaterdag werd er een concert gegeven in de De Burghtkerk in Den Burg, op zondag in buitenluchtmuseum Kaap Skil in Oudeschild. Beide concerten trokken de nodige bezoekers en hebben kunnen genieten van deze 2 leuke concerten. Op zaterdag stond er voor het orkest nog een rondvaart langs Texel op het programma en 's avonds is er met een groot deel van het orkest Leven Orkest gespeeld. Op zondag kon een ieder zijn eigen tijd invullen. Een deel ging op Slufterexcursie, anderen gingen richting het strand om van de zon en een terrasje te genieten. Al met al hebben we een heel gezellig weekend! Applaus voor de Orkestcommissie!

Gepubliceerd op 24-07-2016

Slotconcert

Op zondag 26 juni sluit Stichting AJSO het muzikale jaar af met het traditionele slotconcert. Tijdens dit concert spelen alle orkesten. Het is dan ook een unieke gelegenheid om te zien hoe de leden zich het afgelopen jaar hebben ontwikkeld, maar natuurlijk is het vooral een leuke, ontspannen middag vol speelplezier en enthousiasme. U hoort muziek uit Star Wars, de Rocky films en Jesus Christ Superstar, maar ook werken van Sibelius, Händel en Tsjaikovski. Aan het eind van het concert spelen de drie orkesten traditiegetrouw samen een slotstuk. De directie is in handen van Hans Welle.

Gepubliceerd op 17-05-2016

Archeon Juniororkestenspektakel

Op zondag 12 juni organiseert de Stichting Jeugdsymfonieorkesten Nederland in samenwerking met Archeon het Juniorenorkesten Spektakel in het themapark in Alphen a/d Rijn. Het Juniororkest deed voor het laatst mee in 2012 en is dit jaar ook weer van de partij. In deze historische omgeving worden alle juniorenorkesten (leden t/m 14 jaar) uitgenodigd om een concert te geven van zo’n 20 minuten. Aan het einde van de dag nemen alle spelers plaats in de arena voor een megaconcert. Hiervoor worden zo’n 600 deelnemers verwacht. Gedurende de dag mogen de spelers het hele park verkennen en aan allerlei activiteiten meedoen.

Gepubliceerd op 17-05-2016

AJSO speelt op afscheid burgemeester Jorritsma

Vrijdag 4 september zal burgemeester Annermarie Jorritsma afscheid nemen van Almere, nu zij haar functie heeft overgedragen aan Frank Weerwind. Het afscheid vindt plaats tijdens het Havenfestival in Almere Haven. Het AJSO zal de avond voorzien van een gevarieerd muziekprogramma. De presentatie van de avond ligt in handen van een markant duo. Wie? Dat verklappen we nog even niet!
Kom dus allemaal luisteren! Vrijdag 4 september vanaf 20.15 uur.

Gepubliceerd op 01-09-2015

AJSO speelt op SAIL Amsterdam!

Heeft u nog geen plannen voor zaterdag 22 augustus? Kom dan luisteren naar het AJSO op SAIL Amsterdam! Zij geven een concert op Podium Bogortuin op Java-eiland. Het concert begint om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 13.45 uur. 

Er wordt geadviseerd om met het openbaar vervoer te komen in verband met de verwachte drukte. Bogortuin is vanaf Amsterdam CS te bereiken met tram 26, uitstappen bij halte Rietbergen en dan nog ongeveer 12 minuten lopen. 

Gepubliceerd op 20-08-2015

Donatie Coöperatiefonds 2015 Rabobank Almere

Rabobank Almere keert een deel van haar winst uit aan de samenleving onder het motto 'Een aandeel in elkaar'. Uit dit Coöperatiefonds worden projecten gesteund waar onze maatschappij een beetje mooier van wordt.

Ook het AJSO heeft dit voorjaar een aanvraag ingediend en dankzij de vele stemmen die door Raboleden zijn uitgebracht, is de aanvraag gehonoreerd. Stichting AJSO heeft een bedrag van €2.750,- ontvangen voor de aanschaf van flightcases. Deze flightcases zijn inmiddels gebruikt tijdens de reis naar Canterbury en Londen.

Heeft u op ons gestemd? Dank u wel!

Gepubliceerd op 17-08-2015

AJSO goes London

Het AJSO heeft inmiddels de concertreis achter de rug. Van 4 t/m 9 juli zijn zij afgereisd naar Canterbury en Londen, alwaar zij 3 concerten hebben mogen geven op 3 prachtige locaties. Dit zouden er in eerste instantie 4 zijn, maar helaas is het eerste concert letterlijk in het water gevallen. Het was een reis vol bezienswaardigheden, gezelligheid en muziek. Foto's volgen zo snel mogelijk! Wilt u al een klein beetje mee genieten? Lees dan snel de roddels en quotes van de reis! Orkesten -> AJSO -> Media -> Quotes.

Gepubliceerd op 13-07-2015

Verslag Matineeconcert AJSO 15-02-2015

Geef ze de ruimte! was het thema van het matineeconcert van het AJSO van afgelopen februari. Die ruimte heeft het orkest dan ook uitgebreid benut. Het programma begon al direct met grote contrasten. Na American Salute zat iedereen rechtop, klaar voor Nimrod dat in al zijn rust al direct een majestueus hoogtepunt was. De eerste solist was Wessel van den Einden. Zijn uitvoering van Tschaikovski’s Nocturne voor cello en orkest was eerst wat voorzichtig maar al gauw bleek ‘center stage’ een plek waar Wessel zich prima thuis voelde, wat bleek uit zijn expressieve vertolking. De eerste helft van het concert werd afgesloten met delen uit The Planets van Gustav Holst. Mars was meedogenloos, Jupiter groots en meeslepend.

Na de pauze was het podium voor Anne Roos met haar uitvoering van de vioolsolo Méditation van Massenet. Haar spel was ontroerend en uiterst geconcentreerd. Met Danzas Cubanas mocht het slagwerk laten zien wat het waard was. Deze energieke Afro-Cubaanse muziek met het opvallende ritme en de diverse solopartijen was gewoon een feestje – om naar te luisteren maar ongetwijfeld ook om te spelen. Na Game of Thrones was het aan Daan Welle om te laten horen hoe een trombone klinkt in de Argentijnse ‘tango nuevo’ Oblivion van Piazolla: zwoel, jazzy, sensueel en intens. Twee Happy blazersminuten werden gevolgd door delen uit The Sound of Music, een heerlijk stukje filmmuziek voor alle liefhebbers. Als laatste stond Themes from 007 op het programma. Bij dit stuk leek het af en toe een beetje of het orkest ‘de stal rook’, maar op het eind was de discipline terug en het stuk werd spetterend afgesloten. Na de toegift Seventy-Six Trombones kon iedereen weer fluitend naar huis.

Elk jaar is het een verrassing hoe het orkest zich zal ontwikkelen. De constante in- en uitstroom van leden geeft dirigent Hans Welle wel eens hoofdbrekens, maar ook dit jaar weer bleek de aansluiting prima verlopen. Wat een concert van het AJSO vooral leuk maakt is de combinatie van ‘serieuze’ klassieke muziek met lichte, populaire werken en niet te vergeten de altijd aanwezige grappen en ludieke elementen. Voor de liefhebbers: het slotconcert is op 26 juni en het volgende matineeconcert staat op het programma voor 14 februari 2016.

Gepubliceerd op 13-04-2015

Juniororkest behaalt 3e plek

Het Juniororkest heeft zondag 1 maart, in hun klasse, een mooie derde plaats behaald tijdens het Nationaal Concours voor Jeugdorkesten. Ze hebben geweldig goed gespeeld en de jury was loven over het plezier en enthousiasme dat het orkest als geheel uitstraalde.

Gepubliceerd op 03-03-2015